Solbergas Förskolor

Rörmokeriet
Rörmokeriet i Lindesberg ligger på Brodalen. Byggnaden är en karaktäristisk byggnad från 50- talet med ljus och öppen planlösning. Förskolan ligger naturnära och ett stenkast från Lindesbergs stadskärna. Närheten till stad och skog ger kompisarna på förskolan möjlighet till utflykter i både skog och stad. Maten på Rörmokeriet leveras från Borns friskola. Följ gärna kompisarna på Rörmokeriet på instagram: solbergaforskolor.rormokeriet

Utforskaren
Förskoleavdelningarna på utforskaren är knuten till Rörmokeriet och är för de äldre kompisarna.
Förskoleavdelningarna har en mobil förskola.
En mobil förskola är en specialbyggd buss – en förskolebuss. Bussen är utformad som en förskoleavdelning. Där finns kök, toalett, torkskåp, plats för vila, en sittplats för varje kompis med trepunktsbälte samt E-godkända bältestolar.
Förskolebussen hämtar kompisarna på förskolan på morgonen, sen åker gruppen som max ca 30 minuters resa från förskolan och till den platsen där kompisarna ska vara under dagen tex skogen, ängen, elljusspåret, lekplatsen eller sjön. Bussen tar barnen till den plats där dagens undervisning kommer ske.

Äventyret
Förskolan Äventyret ligger längs med Noras turistväg på området Sunnanlid med närhet till grönytor, lekparker och Noras fantastiska genuina stadskärna. Förskolan är ljus och luftig och innehåller bland annat ett stort rörelserum. Maten som serveras på Äventyret kommer från Borns friskola. Följ gärna kompisarna på Äventyret på instagram: solbergaforskolor.nora

 

Förskolan i Lanna
I naturnära Lanna (Vintrosa) har vi en mindre förskolenhet med två avdelningar. Förskolan har två hus som omges av en stor gård. Maten som serveras på förskolan kommer från Gubbarna på Slottsbacken. Följ gärna kompisarna i Lanna på instagram:
solbergaforskolor.lanna