Solbergas Förskolor

Upptäckaren
Förskolan Upptäckaren ligger i Lindesby. Förskolan är nybyggd och stod klar sommaren 2022. Upptäckaren ligger naturnära och ett stenkast från Lindesbergs stadskärna.  Maten på Upptäckaren leveras från Lilla Logen. Följ gärna kompisarna på  på instagram: solbergaforskolor.upptäckaren

Utforskaren
Förskoleavdelningarna på utforskaren är knuten till Upptäckaren och är för de äldre kompisarna.
Förskoleavdelningarna har en mobil förskola.
En mobil förskola är en specialbyggd buss – en förskolebuss. Bussen är utformad som en förskoleavdelning. Där finns kök, toalett, torkskåp, plats för vila, en sittplats för varje kompis med trepunktsbälte samt E-godkända bältestolar.
Förskolebussen hämtar kompisarna på förskolan på morgonen, sen åker gruppen som max ca 30 minuters resa från förskolan och till den platsen där kompisarna ska vara under dagen tex skogen, ängen, elljusspåret, lekplatsen eller sjön. Bussen tar barnen till den plats där dagens undervisning kommer ske.

Äventyret
Förskolan Äventyret ligger längs med Noras turistväg på området Sunnanlid med närhet till grönytor, lekparker och Noras fantastiska genuina stadskärna. Förskolan är ljus och luftig och innehåller bland annat ett stort rörelserum. Maten som serveras på Äventyret kommer från Lilla Logen. Äventyrets avdelning granen har en förskolebuss. Följ gärna kompisarna på Äventyret på instagram: solbergaforskolor.nora


 

Förskolan i Lanna
I naturnära Lanna (Vintrosa) har vi en mindre förskolenhet med två avdelningar. Förskolan har två hus som omges av en stor gård. Maten som serveras på förskolan kommer från Lilla logen. Följ gärna kompisarna i Lanna på instagram:
solbergaforskolor.lanna